Polityka prywatności

Adres naszej strony internetowej to: https://martakunert.com. Właścicielem i administratorem danych osobowych przetwarzanych na stronie https://martakunert.com jest Marta Kunert, zwana dalej „Administratorem”, będącą jednocześnie Usługodawcą, prowadząca działalność gospodarczą pod nazwą VIRTUAL ASSIST Marta Kunert, z siedzibą w Czeladzi (41-250), ul. Legionów 38/5 o numerze NIP 644 30 82 141 oraz numerze REGON 384249696.

Dane osobowe Użytkowników, korzystających z usług oferowanych przez stronę  https://martakunert.com, zwanych dalej „Usługobiorcami”, przetwarzane są zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 10 maja 2018 r. (Dz. U 2018 poz. 1000) oraz ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r. (tekst jednolity Dz. U. 2019 poz. 123). 

Zasady Polityki Prywatności

Niniejszy dokument przedstawia metody oraz zasady przetwarzania powierzonych nam danych osobowych Użytkowników korzystających ze strony https://martakunert.com i dokonujących zakupu usług świadczących przez ww. stronę internetową. Określa on sposób w jaki będziemy korzystać z danych osobowych, które Użytkownik nam powierzył, jakie są jego prawa w zakresie przetwarzania danych osobowych oraz jak się z nami skontaktować.

Zapewniamy bezpieczeństwo danych osobowych Użytkownika zgodnie z obowiązującymi aktami prawnymi, tak by nie trafiły do osób nieupoważnionych.

Powierzone nam dane osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażonej przez Użytkownika w oparciu o obowiązujące przepis prawa w celu realizacji zawartej umowy pomiędzy Usługodawcą a Usługobiorcą.

Jednocześnie zastrzegamy sobie prawo do zmiany niniejszej polityki prywatności, która może wynikać ze zmian zapisów w prawie dotyczących ochronie danych osobowych, rozwoju technologii lub witryny.

Informacje o zbieraniu danych osobowych

Dane osobowe zbierane są przez witrynę poprzez ich dobrowolne podanie przez Użytkownika w formularzach informacyjnych (formularz komentowania, formularz kontaktu) oraz poprzez gromadzenie plików „cookies”.

Przetwarzanie danych osobowych odbywa się na podstawie wyrażonej zgody przez Użytkownika.

Dane osobowe nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim.

Ciasteczka

Jeśli Użytkownik pozostawi na naszej witrynie komentarz, będzie mógł wybrać opcję zapisu swojej nazwy, adresu e-mail i adresu strony internetowej w ciasteczkach, dzięki którym podczas pisania kolejnych komentarzy powyższe informacje będą już dogodnie uzupełnione. Te ciasteczka wygasają po roku.

Jeśli Użytkownik odwiedzi stronę logowania, utworzymy tymczasowe ciasteczko na potrzeby sprawdzenia czy przeglądarka Użytkownika akceptuje ciasteczka. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych i zostanie wyrzucone, kiedy zamkniesz przeglądarkę.

Podczas logowania tworzymy dodatkowo kilka ciasteczek potrzebnych do zapisu twoich informacji logowania oraz wybranych opcji ekranu. Ciasteczka logowania wygasają po dwóch dniach, a opcji ekranu po roku. Jeśli zaznaczysz opcję „Pamiętaj mnie”, logowanie wygaśnie po dwóch tygodniach. Jeśli wylogujesz się ze swojego konta, ciasteczka logowania zostaną usunięte.

Jeśli zmodyfikujesz albo opublikujesz artykuł, w twojej przeglądarce zostanie zapisane dodatkowe ciasteczko. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych, wskazując po prostu na identyfikator przed chwilą edytowanego artykułu. Wygasa ono po 1 dniu.

Osadzone treści z innych witryn

Artykuły na tej witrynie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę. Takie witryny nie są przez nas nadzorowane.

Witryny te mogą zbierać informacje o Użytkowniku, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować interakcje Użytkownika z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie interakcji Użytkownika z osadzonym materiałem jeśli Użytkownika posiada konto i jest zalogowany w tamtej witrynie. Takie witryny posiadają swoje regulaminy prywatności, z którymi należy się zapoznać.

Jak długo przechowujemy twoje dane

Jeśli Użytkownik zostawi komentarz, jego treść i metadane będą przechowywane przez czas nieokreślony. Dzięki temu jesteśmy w stanie rozpoznawać i zatwierdzać kolejne komentarze automatycznie, bez wysyłania ich do każdorazowej moderacji.

Dla użytkowników którzy zarejestrowali się na naszej stronie internetowej (jeśli tacy są), przechowujemy również informacje osobiste wprowadzone w profilu. Każdy użytkownik może dokonać wglądu, korekty albo skasować swoje informacje osobiste w dowolnej chwili (nie licząc nazwy użytkownika, której nie można zmienić). Administratorzy strony również mogą przeglądać i modyfikować te informacje.

Jakie masz prawa do swoich danych

Zgodnie z art. 16-21 RODO związanymi z przetwarzaniem danych osobowych Użytkownik, który dodał komentarze w tej witrynie, możesz zażądać dostarczenia pliku z wyeksportowanym kompletem jego danych osobistych będących w naszym posiadaniu, w tym całość tych dostarczonych przez Użytkownika. Może również zażądać usunięcia przez nas całości jego danych osobistych znajdujących się w naszym posiadaniu. Nie dotyczy to żadnych danych które jesteśmy zobligowani zachować ze względów administracyjnych, prawnych albo bezpieczeństwa.

Zgodnie z art. 16 – 21 RODO związane z przetwarzaniem danych osobowych Użytkownik ma prawo do: dostępu do danych osobowych, sprostowania danych osobowych, usunięcia danych osobowych, ograniczenia przetwarzania danych osobowych, wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania danych osobowych, przenoszenia danych, wniesienia skargi do organu nadzorczego, odwołania zgody na przetwarzanie danych osobowych, jeżeli taką zgodę wyraził.

Gdzie przesyłamy dane

Komentarze Użytkowników mogą być sprawdzane za pomocą automatycznej usługi wykrywania spamu. Przetwarzanie danych osobowych powierzone jest następującemu podmiotowi: LH.PL z siedzibą w Poznaniu (61-512), ul. Pamiątkowa 2/56, NIP 7831711517 celem ich przechowywania na serwerze.

Twoje dane kontaktowe

W razie jakichkolwiek wątpliwości lub pytań w kwestii niniejszej polityki prywatności prosimy o kontakt. Dane do kontaktu znajdują się w zakładce KONTAKT.  

Przewiń do góry